Begeleiding

Solliciteren is bijna een vak op zich. Je CV op orde, motivaties schrijven, jezelf in de picture spelen en als je geluk hebt: gesprekken voeren en hopelijk zicht op een nieuwe baan. Maar je bent niet de enige wanneer je zegt dat het niet echt lukt. Daarom helpt Boek Recruitment je gedurende het traject. Wedden dat je in no time kunt starten in je nieuwe functie?

Het CV: je persoonlijke visitekaartje

Je CV, het curriculum vitae, maakt jouw ‘levensloop’ inzichtelijk. Wat heb je tot nu toe gedaan? Alle opleidingen en diploma’s die je hebt gedaan en behaald, maar vooral ook je werkervaring staat erin. Een CV geeft een potentiële werkgever snel inzicht en overzicht in de kandidaat en of die persoon past bij de functie. Daarom is het belangrijk dat je CV precies laat zien dat jij perfect bent voor deze baan. En soms betekent dat dat je hem voor elke sollicitatie nét even anders indeelt. Wij beoordelen je CV en kijken waar we hem nog kunnen aanscherpen. Zo is de basis voor je sollicitatietraject alvast gelegd.

Je motivatiebrief schrijven

Naast je CV stuur je altijd een motivatiebrief (of mail) wanneer je solliciteert. En deze twee moeten elkaar versterken. Een enthousiaste en vooral correcte brief geeft de lezer alvast een beeld van jou. En soms kan dat nét het verschil maken tussen wel en niet uitgenodigd worden voor een nadere kennismaking. En juist dat schrijven van een motivatiebrief is wat veel mensen moeilijk vinden. Daarom kijken we met je mee en helpen we je schrijven en herschrijven, net zo lang tot ‘ie perfect is.

Het echte werk: de gesprekken

En opeens is het zo ver: je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Spannend natuurlijk. Veel mensen klappen dicht en worstelen zich met klamme handjes door het gesprek. Eigenlijk wil je natuurlijk zelfverzekerd en ready for the job voor je nieuwe werkgever zitten. Daarom helpen we je met de voorbereiding van sollicitatiegesprekken. We nemen door wat je allemaal zou kunnen tegenkomen of doen een paar rollenspellen. Dan hoef je straks alleen nog maar naar je gesprek toe te gaan. De rest kun je.

Precies wat jij nodig hebt

Boek Recruitment past zich aan aan jou. Daarom kunnen we in elke fase van het sollicitatietraject bijspringen. Alleen je CV en je brieven in orde maken, bijvoorbeeld. Of juist die enge gesprekken voorbereiden. We kunnen je ook in het volledige traject begeleiden.